Promoció Econòmica de Proximitat

Published by femsantandreu on

Perquè promoció econòmica? Perquè és la regidoria que uneix Ocupació, Formació i Comerç. I perquè de Proximitat? Doncs parlem-ne.

Tothom coneix o ha sentit parlar del Comerç de Proximitat o de Productes KM0 (Kilòmetre 0). Tots dos conceptes tenen un objectiu clar per un govern municipal, recolzar el comerç local que és qui ofereix una atenció personalitzada a tots nosaltres a més d’ajudar a mantenir viva la nostre ciutat i consumir aquells productes obtinguts o fabricats prop nostre, el que implica ajudar a la sostenibilitat i recolzat productors locals.

El que no es parla molt i que és tant o més important, és l’ocupació de proximitat. Quan es parla d’ajudar als trobar feina, la majoria de les administracions públiques i la nostra no és una excepció, assigna recursos només en formació, bàsicament perquè és el més senzill i el que fa tothom. Doncs bé, et faig la següent pregunta, tu que prefereixes, treballar a 20km de casa, perdre cada dia dues hores de viatge o tenir la possibilitat d’optar a un lloc de feina a 5 minuts caminant o amb bicicleta? Segons dades que m’han facilitat des de Ferrocarrils de la Generalitat, la mitja de viatgers en un dia feiner és de 3.300 persones, entre les dues estacions, Sant Andreu de la Barca i El Palau. Això sense sumar Bus i cotxe particular.

Si el que prefereixes és treball de proximitat, és on nosaltres volen invertir temps i recursos. Es parla molt de la conciliació de la vida laboral i professional, i la primera opció, no és la que l’assoleix de ben segur. Portar els nens a l’escola pels qui tenim fills, sortir a una hora raonable i poder gaudir d’una passejada abans d’anar a casa, poder anar a comprar tranquilament el sopar, i perquè no, passant abans a prendre alguna cosa amb amics per després, fins i tot, fer alguna activitat com teatre, ball, petanca o simplement poder anar a fer esport, ja que fer exercici és necessari per mantenir una vida saludable.

Amb la qual cosa, per això creiem fermament amb el concepte de promoció econòmica de proximitat i treball de proximitat, la qual cosa implica, abans de deixar una ciutat maca i ineficient, gastant sense ingressar, hem de construir un municipi productiu, invertint en els polígons i eixos comercials disponibles, per poder atreure empreses i negocis per aconseguir que tinguis l’oportunitat de poder escollir treballar prop de casa, i, cas  que no pugui ser possible, el que aquestes empreses generin serveixin, llavors si, per invertir en millors serveis Per a Tu.

David Solsona i Font


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Verified by MonsterInsights