Sant Andreu de la Barca – Smart City

Published by femsantandreu on

Fullejant l’altre dia el diari de Sant Andreu, a part de parar-me en altres articles de promeses, vaig fixar-me en un que comentava que es volia invertir a fer de Sant Andreu de la Barca una Smart City.
La traducció que se li fa és Ciutat Intel·ligent, o sigui, de forma senzilla, que per si mateixa pugui operar i tingui els mecanismes per poder ajudar a reaccionar de forma presencial o en remot en cas de cap contratemps o incidència.

No entrarem si ser la ciutat sense semàfors és la prioritat principal per aplicar les diferents tecnologies per fer una ciutat intel·ligent, però ja em sembla bé que aprofitant que obren els carrers, aprofitin per incloure el material necessari per poder fer aquest tipus d’actuacions.

Entenc que el següent pas serà no només il·luminar passos de vianants, si no il·luminar aquells carrers foscos quan els veïns a la nit hagin d’anar a casa, que aquesta si, i perquè ho hem parlat amb alguns d’ells, és una prioritat demandada.

Aprofitant aquest punt, entraríem en el que considerem cabdal en la nostra proposta de govern, que és la participació.

L’actual govern no pregunta quan ha de fer una inversió d’aquestes característiques, i com a Smart City que diu que vol i reprenent el que he dit el principi, la ciutat ha de reaccionar segons necessitats.
Tu has votat per decidir sobre aquesta obra milionària?, jo no. Si fos tan senzill, en una comunitat de veïns, cada cop que es canviés el president, sempre es faria el que el de torn voldria.

Així que la proposta nostra és implementar un sistema participatiu, on grans inversions es consultin. I no només això, sinó que puguis indicar que creus que fa falta en el teu barri i si hi ha suficient concens, es tingui en consideració per incloure-ho en els pressupostos de l’any següent.
Aprofitant el mateix sistema, podria fer-se servir per establir una comunicació online d’incidències, un intercanvi d’informació entre Ajuntament i entitats per agilitzar la gestió, trencar amb les barreres horàries d’atenció al públic, optimitzar els recursos… en resum, fer una eina efectiva de resolució de problemes, interrelació i participació.
No ens oblidem que si nosaltres ens presentem, no és per fer el que volem, sinó per gestionar el que tu, juntament amb tots els veïns de Sant Andreu de la Barca necessiteu.

I un altre apunt, les bases. He tingut experiència com a regidor, vinc del sector de les tecnologies, digitalitzo empreses, i gestiono el canvi perquè s’adaptin a les noves eines.

Jo no vaig veure, i no ha canviat gens, la base tecnològica i digital de l’equip de govern que ha de marcar les línies a seguir perquè qualsevol inversió pugui ser sostenible. El treball col·laboratiu és en paper, de forma presencial, ni una trista pantalla per poder projectar la informació i en el fons, tot projecte es basa en el totxo, aplicant innovació si vols.

La primera regla bàsica perquè un projecte tingui èxit, és que des de dalt de tot s’hi cregui, i no podrem es pot tenir una Smart City si no és gestionat i liderat per un Smart Goverment.

David Solsona i Font


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Verified by MonsterInsights