La coalició municipalista Fem Sant Andreu ha presentat una petició a la regidoria de seguretat ciutadana perquè solucioni un problema de seguretat viària que afecta els veïns del carrer del sol, però també a les famílies que utilitzen aquest carrer de trajecte a l’Escola Josep Pla. Aquesta problemàtica del veïnat és traslladada a Marc Giribet, candidat a l’alcaldia, després d’una reunió amb alguns dels veïns del mateix carrer.

El carrer del sol és una via d’un sol carril que connecta la carretera de Barcelona (antiga N-II) amb l’Av. Guatemala, una via important que recondueix el trànsit entre dues de les principals artèries de la ciutat. Aquest carrer té la característica que és de plataforma única, és a dir no hi ha voreres, i els vianants transiten al mateix nivell que els vehicles. En el tram més estret la vorera fa 1,15 metres d’amplada i 3 metres la calçada. A part de la peculiaritat que és un carrer estret, a mig tram el carrer té un canvi de rasant. En aquest precís punt, coincideixen la vorera estreta (1,15 metres), el canvi de rasant i la sortida de veïns de l’habitatge número 23.

❗La problemàtica en aquest punt, és que els vehicles quan tracen la corba envaeixen la vorera, molts d’ells ho van perquè esquiven el ressalt (badén) que hi ha uns metres abans del canvi de rasant, altres per la proximitat de la zona de càrrega i descarrega. En aquest punt s’han produït diferents ensurts tant amb els veïns que surten de la porteria número 23, com els vianants que estan per sobre del canvi de rasant. La perillositat es multiplica si el vehicle no respecta la limitació de 30 km/h.

Hem sol·licitat a l’equip de govern municipal i als departaments corresponents, que donin resposta aquesta problemàtica, atenent les explicacions i peticions dels veïns i veïnes del carrer del sol. Mentrestant, el Grup Municipal de Fem Sant Andreu proposem la següent solució:

  1. Instal·lar un pivot de plàstic dur, de color vistós, per obligar als vehicles a traçar correctament la corba sense envair la vorera esquerra segons el sentit del trànsit.
  2. Si fos necessari, reubicar una de les jardineres que hi ha com a mobiliari urbà a l’alçada del ressalt (badén), allà on la vorera és més ample, per evitar que els vehicles sortegin el regulador de velocitat pel lateral.

Seguidament us mostrem la petició que hem fet arribar a l’equip de govern:

Proposta_Crr del Sol

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Verified by MonsterInsights