Apostem per la nova cultura de l’aigua

Published by Fem Sant Andreu on

Des de Fem Sant Andreu farem que la nostra ciutat aposti per un ús més eficient dels recursos naturals, com l’aigua, fent-ne una explotació racional i equilibrada territorialment, garantint un subministrament mínim i recuperant els aqüífers i els cabals ecològics. L’aigua és un bé preuat i escàs; en un país mediterrani és un recurs limitat. Aquesta evidència ja s’ha pogut corroborar amb períodes de sequera severa, que han posat en tensió el sistema d’abastament d’aigua. Més que revertir aquesta situació amb falses i costoses solucions, cal trobar la forma d’adaptar-s’hi de la manera més eficient i menys costosa possible.

Aquesta nova cultura de l’aigua, necessàriament ha de passar per fer un pla de conservació en tots els usos de l’aigua, tant en àmbits urbans com agrícoles i industrials. Aquest projecte de conservació de l’aigua ens permetrà reduir les necessitats d’aigua subministrada, mitjançant metodologies estandarditzades, a través de mesures de conservació i eficiència, actuant en tots els àmbits, tant el de l’oferta (eficiència en el transport i distribució de l’aigua) com el de la demanda (ús racional dels consums dels usuaris). Així, inicialment, cal incorporar el principi de la conservació de l’aigua i avançar en l’establiment d’objectius d’eficiència i conservació d’aigua per als organismes proveïdors i/o consumidors d’aigua tant urbans com agrícoles en el tercer cicle de planificació hidrològica del districte de la conca fluvial de Catalunya corresponent (2022-2027), que actual- ment està elaborant l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Com es pot materialitzar a Sant Andreu aquesta nova cultura de l’aigua? Doncs…

  • …Establint un sistema de gestió del cicle de l’aigua que garanteixi les inversions necessàries, que sigui sostenible econòmicament, que eviti el monopoli privat, que tendeixi a la gestió pública dels serveis i que garanteixi l’accés al recurs per a tothom i asseguri l’adequada conservació de les masses d’aigua.
  • … Potenciant la jardineria urbana de baix consum d’aigua o xerojardineria.
  • … Impulsant la redacció d’un pla municipal de sequera per fer front a aquest fenomen, aplicant sistemes d’eficiència i estalvi, cercant fonts alternatives d’aigua i la recuperació d’aqüífers.
  • .. Elaborant una ordenança municipal per a l’estalvi d’aigua, amb especial èmfasi en el foment d’actituds.
  • ….Fomentar la separació de xarxes d’aigües grises i negres en els nous habitatges, així com la doble xarxa de pluvials en les noves promocions urbanístiques.

Amb tu podem reimpulsar Sant Andreu, ens ajudes!

 


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Verified by MonsterInsights