Ajuntament és denunciat per la pròrroga del servei d’aigua aprovada pel govern anterior

Published by Fem Sant Andreu on

L’empresa ja va pagar el cànon de més de 312.000 euros a l’Ajuntament.

ABEMCIA (Aigües de Barcelona Empresa Metropolitana de Gestió del Cicle Integral de l’Aigua) ha denunciat l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca per la pròrroga de la gestió del servei d’aigua aprovada per l’anterior equip de govern en favor de l’empresa FCC Aqualia per un període de cinc anys un cop la concessió havia finalitzat. L’aprovació de la pròrroga es va aprovar en el Ple de l’Ajuntament del dia 23 de febrer de 2023 amb els vots favorables de l’equip de govern del PSC i CS.

El Jutjat va sol·licitar el dia 23 d’octubre l’expedient administratiu de l’acord del Ple a l’Ajuntament i ha donat 20 dies perquè entregui tota la documentació demanada.

L’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Marc Giribet, s’ha mostrat “molt preocupat per les conseqüències d’aquest recurs perquè segurament l’Ajuntament haurà de tirar enrere per acord de Ple la pròrroga del contracte, i molt més greu, retornar els 312.526€ que l’Ajuntament ja ha cobrat com a cànon a l’empresa FFC Aqualia SA”.

No es descarta que la quantitat que hagi de retornar l’Ajuntament sigui superior, en el cas que així ho decideixi el Jutjat, si l’empresa ja ha fet inversions o demana una compensació econòmica en sentir-se perjudicada.

El recurs d’Agbar es fonamenta en què la competència de la gestió de l’aigua potable en baixa és exclusiva de l’Àrea Metropolitana de Barcelona des de l’aprovació de la Llei de creació de l’AMB el 2010 i, per tant, en què el Ple de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca no és l’òrgan competent per aprovar la pròrroga del contracte per un període de cinc anys ni tampoc de rebre el cànon de la concessió.

L’Ajuntament està treballant amb els serveis jurídics i tècnics del Cicle de l’Aigua de l’Àrea Metropolitana de Barcelona per trobar una solució que sigui el menys perjudicial pel servei i per l’economia de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca.


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Verified by MonsterInsights