L’esport com una eina cohesió i transformació local

Published by Fem Sant Andreu on

L’activitat física i esportiva és una altra eina no només per aconseguir una societat cohesionada si no també saludable. Els municipis, com a administració més propera a la ciutadania, són fonamentals per desplegar activitats i programes esportius i d’activitat física, garantir l’accés universal, fomentar les relacions amb entitats, clubs i empreses, gestionar les instal·lacions i espais esportius urbans o naturals per fomentar l’esport i la pràctica esportiva.

El model esportiu local ha de pivotar en dos grans eixos, cal una planificació transversal en els àmbits econòmic, educatiu, social, de salut i del lleure per potenciar els valors de l’esport.

  • Esport de clubs, haurà de ser fruit del consens participatiu i democràtic de tots els sectors i actors de l’esport. Les entitats esportives locals han de tenir un pes determinant, per la seva implicació, tasca social i formativa. L’Ajuntament ha de vetllar per la possibilitat i variabilitat de la practica esportiva a nivell d’associacions que sobretot ofereixen l’activitat esportiva a infants i adolescents. També alguns adults.
  • Serveis esportius municipals, son la peça angular per propocionar la practica esportiva i la vida saludable a les santandreuenques i santandreuncs. Amb un prinicipi elemental; garantir l’accés universal a la practica esportiva.

La crisi sanitària de la covid ha posat de manifest la riquesa del nostre territori i la seva potencialitat per a la pràctica d’activitat física i esportiva. Caldrà introduir la visió esportiva sobre espai públic per fer-lo més divers, plural i capaç de donar resposta a les diferents realitats territorials, aprofitant tots els recursos naturals del nostre territori com a escenaris idonis per a l’esport i l’activitat física i esportiva.


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Verified by MonsterInsights