Moció per garantir la pluralitat i independència de la comunicació pública local

Published by Fem Sant Andreu on

En el plenari del mes de juny, Fem Sant Andreu presenta una proposta per tal de garantir la pluralitat i independència dels mitjans de comunicació municipals. 

La comunicació pública local és cabdal perquè la ciutadania pugui conèixer tots els serveis municipals que té al seu abast, així com la vida política del consistori. És, per tant, una part cada vegada més rellevant dins la comunicació pública i de la comunicació en general. En aquest sentit, els mitjans de comunicació han de complir una doble funció: en primer terme, facilitar l’exercici individual dels drets a les llibertats d’expressió i d’informació de tots els ciutadans i ciutadanes i en segon terme, promoure una opinió pública lliure. La tasca informativa dels mitjans locals públics o privats són un requisit imprescindible per a poder garantir la participació de la ciutadania en el govern de la nostra ciutat.

És indispensable, doncs, que els ajuntaments posin les eines perquè els mitjans públics de proximitat siguin viables econòmicament i independents políticament. Només així podran complir plenament la seva missió: ser un servei indispensable en democràcia, la millor garantia de la pluralitat és la professionalitat.

Per tal de garantir el debat i la creació d’opinió pública que són els fonaments d’una societat democràtica, és convenient que els mitjans de comunicació públics locals obrin espais on la ciutadania i els representants polítics puguin discutir i debatre sobre la política municipal, especialment quan hi hagi esdeveniments d’especial rellevància per a la ciutadania com ho poden ser els comicis municipals o el debat sobre els pressupostos municipals. També és important que l’ajuntament s’obri a tots els mitjans de comunicació locals que sol·licitin informació o participació de l’ajuntament per a crear informació d’interès per a la ciutadania.

Podeu llegir la moció completa a continuació : 

moció_mitjans_comunicació_local

0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Verified by MonsterInsights